Zij-instromer

Heb jij altijd al gedroomd van een baan in het onderwijs, maar heb je niet de juiste papieren? Misschien is het zij-instroomtraject dan iets voor jou. Een leer- en werktraject van twee jaar. Een deel van de week werk je op een basisschool en de andere helft van de week studeer je op hogeschool. Een intensief traject waar we vanuit school, PCOU Willibrord en de pabo jou goed bij begeleiden.

De route

  1. Verkennen
  2. Oriënteren en voorbereiden
  3. Geschiktheidsonderzoek
  4. Arbeidsvoorwaarden
  5. Aan de slag!

Lees hier alles over de route.

Ik word zij-instromer!

Stuur jouw motivatie en cv naar werken@pcouwillibrord.nl. Binnen een week plannen we een kennismakingsgesprek met een schoolleider en de projectleider zij-instroom.

Ervaring van zij-instromer Dorine

Wanneer Dorine Planting een documentaire ziet over het lerarentekort, gaat het bij haar kriebelen. Het onderwijs, is dat iets voor haar? Na contact met Utrecht Leert kon ze binnen no-time aan de slag als leerkrachtondersteuner op de Koningin Beatrixschool van PCOU Willibrord, waarna Dorine startte met het zij-instroomtraject. “Van mijn juridische werk ben ik gewend om werkzaamheden snel onder de knie te hebben. In het onderwijs merk ik dat je blijft leren, elke dag opnieuw. Heel uitdagend.” Lees verder.