Wat biedt PCOU Willibrord nog meer?

PCOU Willibrord Academie

PCOU Willibrord Academie is van en voor alle onderwijsprofessionals die werken bij PCOU Willibrord. Verdeeld over 43 scholen voor basis-, gespecialiseerd en voortgezet onderwijs en teams ter advisering en ondersteuning aan bestuur en scholen op gebieden zoals ict, financiën en facilitair, werken zij aan de beste ontwikkelkansen voor kinderen. Vanuit de pijlers Professionaliseren, Onderzoeken, Opleiden en Innoveren, biedt De Academie een breed professionaliseringsaanbod en faciliteert allerlei mogelijkheden om samen onderwijsvraagstukken en -thema’s te onderzoeken. Hierdoor doen medewerkers nieuwe kennis op en ontwikkelen ze vaardigheden die ze inzetten in hun dagelijks werk: als docent voor de klas, leidinggevende of in een ondersteunende rol binnen de scholengroep.

Onderwijs van de toekomst
PCOU Willibrord is een lerende organisatie, gericht op de ontwikkeling van leerlingen en medewerkers. Als lerende organisatie kunnen we inspelen op de snel veranderende omgeving én deze mede vormgeven. De PCOU Willibrord Academie biedt de infrastructuur om leerprocessen op individueel-, team-, en schooloverstijgend niveau te organiseren. Het is een virtuele en fysieke ontmoetingsplek voor alle medewerkers die werken aan professionalisering, onderzoek, opleiden en innovatie. Medewerkers verbinden zich met elkaar, durven uit hun comfortzone te stappen en nemen verantwoordelijkheid over hun eigen leerproces. Zo creëren we samen het onderwijs van de toekomst.

Kennis krijgt meer waarde als je het deelt
We stimuleren collega’s om hun kennis en expertise te delen met anderen binnen de organisatie; in een workshop, training of op een andere manier die past. Op die manier blijven we van én met elkaar leren.

Goede begeleiding van studenten van lerarenopleidingen
We zorgen voor goede begeleiding van studenten van lerarenopleidingen die bij ons praktijkervaring opdoen en onderzoek doen. Daarvoor werken we nauw samen met opleidingsinstituten en gaan we diverse partnerschappen aan.

Sta je net voor de klas?
Je kunt rekenen op ondersteuning en coaching. Want goede docenten willen we graag behouden!
Werk je op een PCOU Willibrord school en ben je benieuwd naar het actuele Academie-aanbod? Klik dan op deze link en log in!

Heb jij een suggestie voor een nieuw onderwerp in de Academie waarover je meer zou willen weten? Of heb jij zelf veel kennis over een bepaald onderwerp in huis die je met je collega’s zou willen delen? Mail dan naar academie@pcouwillibrord.nl

Onderwijsambassadeurs

Heb je affiniteit met het onderwijs en vraag je je regelmatig af: 'Hoe zou het zijn om in het onderwijs te werken?' of 'Hoe kan ik mijn steentje bijdragen?'.
Onderwijsambassadeurs slaat een brug tussen onderwijs en samenleving. Met als doelen verlagen van de werkdruk, vergroten van de onderwijskwaliteit en het verbinden van de werelden rondom leerlingen.

Je wordt ingezet om de leerkracht te ondersteunen. We kijken daarbij ook hoe je jouw talenten kunt inzetten. Je vooropleiding speelt geen rol. Het is belangrijk dat je per week 6 tot 8 uur aanwezig bent. Wekelijks krijg je een half uur begeleiding van de leerkracht. Daarnaast is er maandelijks een uur begeleiding van de interne coördinator op de school. Je verbindt je aan dit project voor een heel of een half schooljaar.
Dit project valt onder professionele ontwikkeling, loopbaanoriëntatie en maatschappelijke betrokkenheid. Dit biedt jouw werkgever mogelijkheden om jouw inzet met subsidie te bekostigen zodat jij je huidige salaris kunt behouden.

www.onderwijsambassadeurs.nl

Talentencentrum voor Ontwikkelperspectief  & Mobiliteit

Het onderwijs is en blijft in beweging en onderhevig aan maatschappelijke ontwikkelingen en nieuwe onderwijskundige inzichten. PCOU Willibrord vindt het dan ook heel belangrijk dat de medewerkers geprikkeld, uitgedaagd, gemotiveerd en stappen in hun ontwikkeling mogen maken.

Jouw aanstelling bij PCOU Willibrord maakt doorstroming mogelijk naar een andere baan binnen de scholengroep. Bijvoorbeeld als je toe bent aan een nieuwe werkomgeving, of je wilt je carrière op een andere manier een boost geven.

Het PCOU Willibrord Talentencentrum zorgt voor:
•Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling bij de medewerker
•Nieuwe carrière mogelijkheden en perspectieven
•Prikkelingen, uitgedaagd worden en professionalisering
•De kwaliteit van de scholengroep zich verder kan ontwikkelen.
•Kansen voor een nieuwe of andere start
•Een persoonlijk orientatietraject en samen kijken naar scholingsmogelijkheden via de Academie

We nodigen je dan ook ook uit om op een andere school de sfeer te proeven, lessen bij te wonen en in gesprek te gaan met collega's en leerlingen.
Wie weet geeft dit weer een nieuwe impuls, uitdaging, ontwikkelkansen of prikkeling voor jouw carrière.

Laat het ons weten en wij zorgen voor de koffiemomenten op de scholen van jouw keuze; mobiliteit@pcouwillibrord.nl

Stages

PCOU Willibrord hecht waarde aan het samen opleiden en begeleiden van onze toekomstige en bestaande leerkrachten. Als je bij een van onze scholen stageloopt maak je deel uit van een team. Je verzorgt lessen, maar bent ook actief op het gebied van onderzoek en ontwikkeling van het onderwijs. Het opleidingsprogramma op de Pabo en het leren in de praktijk zijn nauw met elkaar verbonden. Wij werken nauw samen met de Marnix Academie, Hogeschool Utrecht en Universiteit Utrecht.

Wij bieden jou een plek:

•met aandacht voor een optimale koppeling tussen de theorie en de praktijk;
•waar je kunt meedraaien binnen alle facetten van het onderwijs;
•onder begeleiding van deskundige werkplekbegeleiders;
•als student kun je deelnemen aan één van onze werkplaatsen onderzoek;
•als student heb je volop ontwikkelingsmogelijkheden via de PCOU Willibrord Academie;

Ben je op zoek naar een stageplek in het onderwijs? Stuur dan een e-mail met motivatie, jewens voor PO/GO/ VO, leerjaar (en aan welk opleidingsinstituut je studeert), beschikbare stagedagen, eventueel de school waar je stage zou willen lopen en cv naar: stages@pcouwillibrord.nl.

Als je stage goed verloopt en er is van beide kanten een klik, dan is de kans groot dat je bij PCOU Willibrord kunt blijven.

Open sollicitaties

Open Sollicitaties, meer informatie, onderwijsambassadeur worden of een dagje meelopen:

Super dat je graag meer te weten wilt komen over de mogelijkheden binnen PCOU Willibrord. Je bent van harte welkom om in contact op te nemen dit kan via een fysiek gesprek, teamscall, email, whats app of telefoongesprek.

We nodigen je dan ook van harte uit om contact met ons op te nemen!