Ontwikkelen en professionaliseren

De snel veranderende samenleving vraagt om voortdurende ontwikkeling van leerlingen en medewerkers, van onderwijs en organisatie. Ontwikkelen en innoveren doen we op allerlei manieren.

PCOU Willibrord academie

Ons streven is de beste onderwijsorganisatie te zijn, voor onze leerlingen én voor jou als medewerker. Innoveren en professionaliseren doen we met elkaar. Profiteer van het rijke programma van de PCOU Willibrord Academie, afgestemd op jouw ontwikkelbehoefte en ambities. Lees hier meer over de PCOU Willibrord Academie en het aanbod.

 

“De mogelijkheden tot scholing die PCOU Willibrord biedt, daar ben ik heel dankbaar voor. Vorig jaar heb ik de opleiding tot beeldcoach afgerond. Daarin ben ik ontzettend goed gefaciliteerd en begeleid.” Nienke Sies, docent Kranenburg Praktijkonderwijs

Aanbod startende onderwijsprofessionals

Als startende leerkracht komt er veel op je af. Ondanks alle opgedane kennis en kunde tijdens de opleiding, zul je ervaren dat de verantwoordelijkheden die je krijgt bij een eigen groep, ongetwijfeld vragen en uitdagingen opleveren. Voor een sterke start bieden we je het FRIS-traject aan, waarin we concreet werken aan:

  • Klassenmanagement
  • Omgaan met werkdruk
  • Timemanagement
  • Passend onderwijs
  • Gedrag
  • Effectieve instructie

Je verkrijgt inzicht in je eigen leerstijlen en leert deze toe te passen in samenwerking met collega’s met een andere werkstijl. Een belangrijk doel is het ervaren en behouden van werkplezier vanuit zelfvertrouwen en zelfkennis. Je ervaart dat je er niet alleen voor staat en er ontstaat een lerend netwerk van collega’s die in dezelfde fase zitten als jij. Daarnaast kan iedere starter gebruik maken van het traject beeldcoaching.

Leiderschapsontwikkeling

Wie schoolleider wil worden of een andere functie in het middenmanagement ambieert, is bij de PCOU Willibrord Academie aan het goede adres. We zijn namelijk altijd op zoek naar collega’s met ambities voor een leidinggevende rol binnen de scholengroep. Via de Academie kun je leiderschapsprogramma’s volgen. Daar werk je als toekomstig of beginnend leidinggevende aan je leiderschapskwaliteiten.

Coaching

Binnen de Academie bieden we ook de mogelijkheid om een coachingstraject te volgen. We bieden coachingstrajecten aan gericht op didactische vaardigheden en trajecten gericht op persoonlijke ontwikkeling en loopbaanontwikkeling.

Talentencentrum

Wij vinden het belangrijk dat jij je uitgedaagd en gemotiveerd voelt. Wanneer jij toe bent aan een volgende stap, doen wij er alles aan deze mogelijk te maken. Dat is het voordeel van werken bij een grote scholengroep.

Het PCOU Willibrord Talentencentrum zorgt onder andere voor:

  • Ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en professionalisering
  • Nieuwe carrièremogelijkheden en perspectieven
  • Kansen voor een nieuwe of andere start
  • Een persoonlijk oriëntatietraject. Samen kijken we naar scholings- op ontwikkelmogelijkheden via de Academie

Medewerkersdag Groots voor elkaar

Om alle medewerkers van PCOU Willibrord in het zonnetje te zetten, organiseerden we de medewerkersdag Groots voor elkaar in TivoliVredenburg. De dag stond in het teken van ontmoeting, inspiratie én ontspanning. Met dank aan een voorbereidingsgroep van collega’s uit alle geledingen van onze organisatie, dat het fantastisch programma samenstelde. Bekijk de aftermovie en bleef de dag met ons mee.

 

Bovenschoolse mogelijkheden

Bij PCOU Willibrord zijn er volop kansen om naast je werk op een school ook bovenschoolse taken op je te nemen. Neem plaats in de GMR, help mee met het organiseren van de medewerkersdag of verzorg zelf een training en deel je kennis via de Academie.

Wil je meer weten over de mogelijkheden tot ontwikkeling en professionalisering? Neem contact met ons op!